5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ

05.04.2018
5 Nisan Avukatlar Günü Etkinliği ve Baro Başkanının Bildirisi

5 Nisan 2018. Bolu Barosu Avukatları 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikle 09:00'da İstiklal Marşının ardından Atatürk Meydanına çelenk koyarak 5 Nisan Avukatlar Günü kutlamasını gerçekleştirmişlerdir. Baro Başkanı Av. Ferit ATALAY'ın 5 Nisan Avukatlar Günü ile ilgili bildirisi ve resim galerisi aşağıdadır.

DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIM

Bizler hak arayan insanlar arasında hiçbir ayrım yapmaksızın onların yasa önündeki savunucularıyız.

Bizler kimseden emir ve talimat almadığımız gibi savunduğumuz kişi de değiliz.

Bizler yargının asli ve kurucu unsuruyuz.

Adil-bağımsız yargılama/Etkin yargılama sonucu ADALETE ERİŞİM ancak avukatın varlığı ile mümkündür.

Bizler soru soran/sorgulayan eleştiren ve gerçeğin ortaya çıkması için dünyayı durmaksızın didikleyen bir mesleğin/savunmanın temsilcisiyiz.

Avukatsız/avukatın susturulduğu, yok sayıldığı yargılamalar sahte bir adalet gösterisinden başka anlam taşımaz.

Avukatın sesinin kısılması vatandaşın karanlığa mahkum edilmesidir. Bu nedenledir ki adalet için/ yargı için hak arayan herkesin yanındayız.

Bizler aynı zamanda bağımsız yargının ve yargıda görev alan herkesin teminatıyız.

Demokratik/Laik hukuk devletinin en büyük güvencesi Cumhuriyet kazanımlarını içtenlikle sahiplenen bir mesleğin mensupları olmakla gurur duyuyoruz.

Avukat, fırtınalı anlarda herkesin sığındığı dingin bir limandır.

İyi ki savunma var. İyi ki varsınız. Hepinizin bu özel gününü içtenlikle kutlar saygılar sunarım.

BOLU BAROSU BAŞKANI

Av. Ferit ATALAY