BOLU BAROSU BASIN BİLDİRİSİ

13.07.2017

BOLU BAROSU BASIN BİLDİRİSİ

Türkiye Cumhuriyeti 15 Temmuz 2016 tarihinde FETO/PDY nın menfur bir darbe girişimi ile karşı karşıya kalmış 248 şehit 2193 vatandaşımızın yaralandığı bu kalkışma halkın kararlılığı ile bertaraf edilmiştir.

Darbe girişimini takiben Türkiye Cumhuriyeti'nin bütünlüğüne yönelik bu hukuksuz kalkışmanın failleri ile ilgili Adli ve İdari süreç devam etmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti bu kalkışmanın hesabını Hukuk ve Adalet içinde kalarak sormak , özellikle devletin temel kurumları içerisine sinsice çöreklenerek onları içten içe kemiren Cumhuriyeti ve Demokrasiyi ortadan kaldırmayı amaçlayan bu illegal yapıyı tasfiye etmek zorundadır. FETO/PDY ve benzeri terör örgütleri var oldukça bu ülkenin huzur bulmayacağının bilincindeyiz.

Darbe girişimlerinden ve illegal yapılanmalardan medet umanların bir kez daha cesaret ve cüret edemeyecekleri yeni bir devlet yapılanmasının, kamu düzenin hukuka dayalı olarak yeniden tesisi acil bir gereksinimdir. Kişisel öfke ve intikam duygularından, linç kültüründen arınarak darbenin gerçek faillerin önyargısız bir biçimde saptanması ve yargı mercilerinin önüne çıkarılması halkımızın beklentisidir.

Antidemokratik yöntemlerden beslenen, darbe ve darbe sevicilerinin yargılandığı bu süreçte Adil Yargılanma Hakkına, Hukukun Üstünlüğüne ve Savunmaya özen gösterilerek yapılacak yargılamalar ülkemizde Barışı ve Demokrasiyi güçlendirerek toplumsal barışın yeniden kurulmasına büyük katkı verecektir.

Hukuk Devletine, Çoğulcu Demokrasiye inanan hak ve özgürlüklere saygılı anlayışla devlet yönetiminde Liyakatı öne çıkaran bir yönetim biçiminin tesisi darbe beklentilerinin kırılması için zarurettir.

Türk yargısının bu sınavdan başarı ile çıkması temel beklentimiz olup Barolar ve Savunmanlar gerekli katkıyı vererek 15 Temmuz’ların bir daha yaşanmaması için görevlerini eksiksiz olarak yerine getirmektedir. Bu vesile ile 15 Temmuz 2016 tarihinde yitirdiğimiz şehitleri saygı ile anıyor yakınlarına sabır, yaralı gazilerimize da şifalar diliyoruz.

Bolu Barosu Başkanlığı