BOLU BAROSU ÇOCUK HAKLARI KOMİSYONU

BASIN BİLDİRİSİ

ÇOCUK HAKLARI KOMİSYONU

BASIN BİLDİRİSİ

Çocuk hakları kanunen veya ahlaki olarak dünya üzerinde ki tüm çocukların doğuştan sahip olduğu eğitim,sağlık,yaşama,barınma,fiziksel,psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi haklarının hepsini birden tanımlamakta olan evrensel bir kavramdır.Çocuk Hakları gününün 20 kasım da kutlanmasının nedeni Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına dair sözleşmenin 20 kasım 1989 tarihinde 193 ülke tarafından onaylanmasıdır.Türkiye Cumhuriyeti tarafından söz konusu sözleşme 14 Eylül 1990 tarihinde kabul edilmiştir.Çocuk haklarına dikkat çekmek için her yıl 20 Kasımda kutlanmaktadır.

Biz diyoruz ki Çocuk Dünyadır Dünyanın devamıdır.Hayat çocuklar üzerine kuruludur.Çocuk hakları bu nedenle evrenseldir.Her çocuk dünyaya gelmesi ile birlikte bu hakkı kazanır.Cinsiyeti ,yaşadığı sosyal kültürel ortam ,ailesinin ekonomik düzeyi ve daha tüm değişkenler onların bu haktan mahrum kalmasına gerekçe değildir.

Çocuklar korunmaya muhtaçtır.Çocuklar her türlü sömürü kötü muamele şiddet ve ihmale karşı tüm dünyaca korunmalıdır.

Tüm çocukların 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları gününü kutluyor.Çocukların her günün kutlu ve mutlu olmasını diliyoruz.

BOLU BAROSU

ÇOCUK HAKLARI KOMİSYONU